Case de locuit din lemn, cabane si constructii lemn

Avantajele si utilitatea unei casute de gradina

O curte îngrijită trebuie să fie, în primul rand, organizată, fără unelte de lucru împrăștiate.

De aceea dintr-o curte nu poate lipsi casuţa de gradină, micuţă şi cochetă, foarte utilă pentru adăpostirea lucrurilor care nu mai au loc în casă.

Există o gama variată de modele de casuţe  din lemn care contribuie la crearea unui ambient plăcut ,ele putand fi integrate armonios în orice  grădină.

Ele se pot utiliza drept căsute decorative pentru grădină , magazie pentru depozitat scule, case de grădină mari, căsute de grădină locuibile, căsuţe de vară pentru grădină, căsuţe  pentru copii şi căbanuţe din lemn.

Căsuţele de grădină  pot reprezenta  chiar o terasă în care să petreceţi clipe minunate cu familia sau poate servi ca magazie pentru scule, magazie pentru lemne  spaţiu de joaca pentru copii, sală de sport sau  ca un loc pentru desfăsurarea activităţilor preferate.

Căsuţele de  grădină realizate de WoodHouse  sunt practice, cochete,elegante, dar mai presus de tot – foarte utile, încadrandu-se perfect în orice grădină.

Principalele avantaje ale unei casuţe de grădină

Costuri mici

Preţul este  principalul  factor in decizia finală atunci cănd nu şti ce tip de casă vrei să îţi achiziţionezi. Casuţele din lemn sunt cu 30% – 40% mai ieftine decat cele din cărămidă,  deoarece materialele folosite sunt mult mai ieftine.

Eficienţa energetică

Lemnul este de 6  ori mai izolant decât cărămida şi de 15 ori mai izolant decât betonul, conducnd  la importante economii  privind încălzirea. Casuţele  din lemn asigură un comfort termic excelent, ele fiind călduroase iarna şi răcoroase vara. 

Într-o casă de lemn nu ai nevoie de aer conditionat în timpul verii, lemnul acumulează căldura si umiditatea şi oferă o protecţie excelentă împotriva supraîncazirii din timpul verilor tot mai călduroase.

Pentru o eficienţă energetică cât mai bună pereţii casuţelor de grădină de la WoodHouse se execută în sistem blockhouse cu chertare simplă sau dubla, cu grosimea pereţilor de 28; 35; 43 mm.

Podeaua şi acoperişul sunt din scandură de 20 mm grosime. Uşile şi ferestrele au sticla  de 4mm grosime,dar pentru un confort termic crescut putem să montăm sticlă dubla  de 15mm.Iar dacă îţi doreşti  siguranţă şi intimitate se pot monta  chiar şi obloane .

La cerere ,ca învelitoare de acoperiş putem livra şi monta şindrilă bituminoasă.

Rezistenţă/Siguranţă

Casuţele din lemn sunt flexibile şi uşoare,fiind sigure în caz de cutremur. Acest fapt,împreună cu greutatea proprie redusă permite construcţiilor executate pe structura de lemn să reziste la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

De asemenea meţionam faptul ca pentru o buna comportare în caz de  seism, trebuie acordată o atenţie sporită la conectică şi şuruburi, lucruri de care echipa WoodHouse va ţine cont atunci cand se va ocupa de construcţia casei dvs.

Viteza executiei

Timpul de execuţie este foarte scurt, căsuţele se execută pe bază de comandă în max 30 zile de la încasarea avansului de 50%.

Unul din avantajele casuţelor de la WoodHouse  este şi faptul ca asigurăm montaj şi transport .

Căsuţele din lemn se pot executa în orice anotimp,din acest punct de vedere depăsind  alte tipuri de construcţii care se pot construi doar cand vremea o permite.

Grijă pentru mediu

Unul dintre studiile recente arată că emisiile unei casuţe de lemn sunt cu 31% mai mici decât cele ale unei case de beton și cu 26% mai mici decât ale unei case de oțel.

 Într-o casă din zidărie poate apărea igrasia, condensul, pe cand o casă de lemn „respiră” şi nu suferă din cauza vaporilor.În acelasi timp o casă de lemn ne oferă şi un tratament natural contra bacteriilor şi mucegaiului, lemnul  fiind un material antibacterian, oferind persoanelor alergice un climat propice.